You are here:

DJI Agras T30: Τεχνολογία Branch-Targeting και ψεκασμός οπωρώνων

e84eca77934c23e7cf893609b0c68446.jpg

Η προστασία των οπωρώνων και των οπωροφόρων δέντρων από παράσιτα και ασθένειες είναι μια κρίσιμη πτυχή της οπωροκαλλιέργειας. Η αποτελεσματική φυτοπροστασία απαιτεί ακριβή εφαρμογή φυτοφαρμάκων στη σωστή ποσότητα, τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος. Ωστόσο, οι παραδοσιακές μέθοδοι ψεκασμού μπορεί να είναι εντατικές, χρονοβόρες και μπορεί να οδηγήσουν σε περιβαλλοντική ζημιά. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να φτάσετε στις κορυφές των δέντρων και να παρέχετε στους οπωρώνες σας ολοκληρωμένη κάλυψη. Το Agras T30, ένα drone ψεκασμού καλλιεργειών, προσφέρει μια απάντηση στις προκλήσεις του ψεκασμού οπωροφόρων δέντρων, εξασφαλίζοντας γρήγορη και ακριβή κάλυψη, ελάχιστη μετατόπιση και ψηφιακές δυνατότητες διαχείρισης οπωρώνων.

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα drones στον ψεκασμό των οπωρώνων;

Εάν δεν το έχετε δει να γίνεται, μπορεί να έχετε κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τη χρήση drones για ψεκασμό οπωροφόρων δέντρων.

«Μπορεί να διεισδύσει το παχύ στρώμα του θόλου;»

«Είναι ψεκασμένες οι ράχες των φύλλων;»

«Πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα του ψεκασμού;»

Αυτές είναι μερικές κοινές ερωτήσεις που ακούμε όταν πρόκειται για νεοφερμένους στο ψεκασμό drones. Αυτό το ιστολόγιο θα επικεντρωθεί στα μοναδικά οφέλη του Agras T30 και γιατί είναι η τέλεια λύση για τον ψεκασμό οπωρώνων και οπωροφόρων δέντρων.

Δοκιμή πεδίου ψεκασμού οπωρώνα

Σε μια δοκιμή πεδίου, το Agras T30 έδειξε τα εξαιρετικά αποτελεσματικά αποτελέσματά του, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας και άφθονες αποδόσεις για τους αγρότες.

Κατά τη διάρκεια του πειράματός μας, τοποθετήσαμε στρατηγικά χαρτί ευαίσθητο στο νερό σε 48 σημεία μέσα σε ένα οπωροφόρο δέντρο για να αξιολογήσουμε την κάλυψη και των δύο drone Agras T30 και T20. Οι παραδοσιακές μέθοδοι φυτοπροστασίας συνήθως χρησιμοποιούν «στόχευση προς τα πάνω» ή «κάτω στόχευση», με δυσκολία να διεισδύσουν στον παχύ θόλο των οπωροφόρων δέντρων. Η τεχνολογία Branch-Targeting του T30 παρουσιάζει μια νέα λύση σε αυτήν την πρόκληση.

Το Branch-Targeting με απλά λόγια, είναι μια τεχνική που στοχεύει τον ψεκασμό απευθείας στα φύλλα, ακολουθώντας την κατεύθυνση των κλαδιών. Αυτό διασφαλίζει ότι τα σταγονίδια ψεκασμού φτάνουν οπουδήποτε βρίσκονται τα φύλλα, παρέχοντας ολοκληρωμένη κάλυψη. Αυτή η προσέγγιση ενισχύει σημαντικά την ποσότητα του υγρού που φτάνει στην κάτω πλευρά των φύλλων και στο κάτω μέρος του θόλου.

Το T30 μπορεί επίσης να μεταμορφωθεί ρυθμίζοντας τη γωνία ανύψωσης των βραχιόνων Νο. 1 και Νο. 4 και αντικαθιστώντας τη γενική ράβδο ψεκασμού και το σετ καταιωνιστήρων με ένα σετ ειδικά για οπωροφόρα δέντρα. Αυτή η τροποποίηση έχει ως αποτέλεσμα ένα διακλαδιζόμενο αιολικό πεδίο που κατευθύνει τα σταγονίδια να ακολουθήσουν το μοτίβο ανάπτυξης των κλαδιών οπωροφόρων δέντρων, πλοηγώντας τα κενά μεταξύ κλαδιών και φύλλων. Η γωνιακή προσέγγιση αντιμετωπίζει λιγότερα εμπόδια, επιτρέποντας στο σπρέι να διεισδύσει στο επικαλυπτόμενο φύλλωμα και να εξασφαλίζει ομοιόμορφη εφαρμογή από πάνω προς τα κάτω και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τα επίσημα δεδομένα δοκιμών αποκαλύπτουν ότι η τεχνολογία Branch-Targeting του T30 διπλασιάζει το ποσοστό εφαρμογής στην κάτω πλευρά των κάτω φύλλων των οπωροφόρων δέντρων.

Τα ακροφύσια ψεκαστήρα TX-VK4 ελαχιστοποιούν την ολίσθηση

Οι έμπειροι επαγγελματίες κατανοούν ότι το μέγεθος των σταγονιδίων επηρεάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η καθίζηση και η εξάτμιση. Εάν τα σταγονίδια είναι πολύ μικρά, εξατμίζονται γρήγορα, ενώ τα μεγαλύτερα σταγονίδια αγωνίζονται να διεισδύσουν στον πυκνό θόλο των οπωροφόρων δέντρων.

Για τη βελτιστοποίηση αυτής της διαδικασίας, το T30 συνεργάζεται με τον ψεκαστήρα κοίλου κώνου TX-VK4 που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ψεκασμό οπωροφόρων δέντρων. Σε αντίθεση με τους ψεκαστήρες ανεμιστήρα, αυτά τα κεραμικά ακροφύσια κοίλου κώνου δημιουργούν ένα στενότερο φάσμα μεγέθους σωματιδίων (110-130 μικρά). Αυτή η παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας σταγονιδίων που ικανοποιούν τις ίδιες παραμέτρους καθίζησης τα καθιστά ιδανικά για εργασίες που αφορούν οπωροφόρα δέντρα. Αυτός ο ανώτερος ψεκαστήρας, σε συνδυασμό με την τεχνολογία στόχευσης διακλάδωσης, επιτρέπει ισχυρότερη διείσδυση και πιο ομοιόμορφη κατανομή των σταγονιδίων ομίχλης.

Το διακλαδισμένο αιολικό πεδίο δημιουργεί έναν λαβύρινθο σταγονιδίων, διασφαλίζοντας ότι το υγρό διάλυμα είναι κλειδωμένο και δεν σπαταλάται, οδηγώντας σε υψηλότερη χρήση φυτοφαρμάκων. Με αυτό το σύστημα, μπορεί να επιτευχθεί πιο ακριβής χρήση φυτοφαρμάκων, διατηρώντας αποτελεσματικά το υγρό, μειώνοντας το κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Ψηφιακός οπωρώνας

Η DJI Agriculture έχει κατακτήσει προοδευτικά τις προκλήσεις των επιχειρήσεων οπωροφόρων δέντρων. Αυτό οδήγησε σε μια πιο ολοκληρωμένη βελτίωση των ψηφιακών γεωργικών λύσεών τους. Όταν είναι συνδεδεμένο στην πλατφόρμα Smart Agriculture Cloud, το T30 είναι σε θέση να δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο χάρτη νέφους του οπωρώνα και να δημιουργήσει έξυπνες διαδρομές πτήσης μέσω του συστήματος AI. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και ο πολύπλοκος ψεκασμός φυτοπροστασίας οπωρώνων μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από ένα drone. Αυτή η λύση παρουσιάζει μια αποτελεσματική, εύχρηστη μέθοδο που υπόσχεται αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Έτσι, με το drone γεωργικής φυτοπροστασίας DJI ανά χείρας, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για τον σύγχρονο αγρότη.

Συμπέρασμα

Το Agras T30 φέρνει επανάσταση στη γεωργική βιομηχανία με τα προηγμένα χαρακτηριστικά και τις τεχνολογίες του που το καθιστούν την καλύτερη επιλογή για αποτελεσματική και αποτελεσματική φυτοπροστασία. Με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Branch-Targeting, της ελάχιστης μετατόπισης και της ψηφιακής διαχείρισης οπωρώνων, το Agras T30 έχει αποδειχθεί μια έξυπνη επένδυση για τους αγρότες. Το επίπεδο ακρίβειας που προσφέρει εξοικονομεί σημαντικά το κόστος των φυτοφαρμάκων και της εργασίας ενώ παράλληλα ενισχύει τη διαχείριση των οπωρώνων, με αποτέλεσμα συγκομιδές υψηλής ποιότητας και υψηλής απόδοσης, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η υιοθέτηση του Agras T30 θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της καλλιέργειας φρούτων, βοηθώντας ρητά τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της δημιουργίας ενός βιώσιμου, φιλικού προς το περιβάλλον μέλλοντος με αποτελεσματική χρήση των πόρων.