You are here:

Η νέα έκθεση DJI Agriculture Drone Insight αποκαλύπτει μεγαλύτερη αποδοχή, προηγμένες γεωργικές τεχνικές και εξερεύνηση βέλτιστων πρακτικών για τους αγρότες

5be01b4a87707f879f74b8774f29731e.jpg

31 Αυγούστου 2023 – Η DJI Agriculture, παγκόσμιος ηγέτης στη διευκόλυνση της αγροτικής καινοτομίας μέσω της τεχνολογίας drone, αποκαλύπτει σήμερα τα ευρήματα της Έκθεσης DJI Agriculture Drone Insight 2022/23.

«Η DJI Agriculture προσπαθεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης γεωργικών εκτάσεων μέσω ψηφιακών γεωργικών λύσεων που βασίζονται σε έξυπνα γεωργικά drones με περιβαλλοντικό και οικολογικό τρόπο», δήλωσε ο Yuan Zhang, Επικεφαλής Παγκόσμιων Πωλήσεων της DJI Agriculture. «Αυτή η έκθεση δείχνει ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι αγρότες υιοθετούν τη χρήση γεωργικών drones και έξυπνων μεθόδων καλλιέργειας για να αυξήσουν την παραγωγή τροφίμων με πιο επιστημονικό, βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να μειώσει την ποσότητα των γεωργικών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται, διασφαλίζοντας παράλληλα την επισιτιστική ασφάλεια και την περιβαλλοντική ισορροπία».

Η έκθεση χωρίζεται σε πολλές ενότητες που εξετάζουν το έργο της DJI Agriculture το 2022/23, τις τάσεις της παγκόσμιας πολιτικής, τις δοκιμές γεωργικών drones, τις καινοτομίες στην εφαρμογή drone και τις βέλτιστες πρακτικές.

Το έργο της DJI Agriculture το 2022/23

Από την έναρξή της, μόλις πριν από δέκα χρόνια, η DJI Agriculture έχει αναπτυχθεί σε έξι ηπείρους, καλύπτοντας περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές. Στα τέλη του 2022, ο παγκόσμιος αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της DJI agriculture ξεπέρασε τις 200 000 μονάδες και η συνολική λειτουργική περιοχή ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια εκτάρια, φέρνοντας τα οφέλη της εναέριας τεχνολογίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια επαγγελματίες της γεωργίας. Μέσω της εκπαίδευσης πτήσεων, συνολικά 150 000 πιλότοι γεωργικών drone και 2 500 εκπεδευτές έχουν εκπαιδευτεί για να προωθήσουν περισσότερους νέους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στην υπόθεση της γεωργίας της επιστήμης και της τεχνολογίας και να παρέχουν υποστήριξη ταλέντων για την ανάπτυξη της ευφυούς γεωργίας.

Παγκόσμιες τάσεις πολιτικής

Καθώς η τεχνολογία των γεωργικών drone αγκαλιάζεται ολοένα και περισσότερο από τους αγρότες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις αρχίζουν να βλέπουν τα πολλά οφέλη που αποφέρει αυτό στη βιομηχανία. Υπήρξαν προτάσεις για αναθεώρηση των κανονισμών σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Βραζιλία. Στην Κίνα, τα γεωργικά drones T16, T20, T10 και T30 της DJI εκδόθηκαν όλα με πιστοποίηση αξιοπλοΐας από την CAAC.

Δοκιμές αγροτικών drones

Έχουν διεξαχθεί μια σειρά από εις βάθος δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών μεγέθους σταγονιδίων, δοκιμών παρασύρσεως και δοκιμών ζιζανιοκτόνων, σε όλη τη σειρά γεωργικών drone DJI Agras.

Καινοτομίες στην εφαρμογή drone

Τα drones έχουν χρησιμοποιηθεί με διάφορους καινοτόμους τρόπους, από τον έλεγχο παρασίτων και ασθενειών στις Μαλδίβες έως την ενσωμάτωσή τους με παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας σταφυλιών ή ακόμα και σε έξυπνες καλλιέργειες, βελτιστοποιώντας τις αποδόσεις πατάτας και ρυζιού. Ένας γεωργός πατάτας μεγάλης κλίμακας στην πολιτεία της Ουάσιγκτον είδε μείωση 80% στις ζημιές από έντομα πραγματοποιώντας επιτόπιο ψεκασμό σε χωράφι 60 εκταρίων. Στην Ιαπωνία, ένας τοπικός παραγωγός ρυζιού μπόρεσε να εξοικονομήσει λίπασμα και να αυξήσει την απόδοσή του, δίνοντάς του επιπλέον 5425 USD ανά εκτάριο. Μερικές από τις πιο πρωτότυπες περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν επικονίαση, τίναγμα νεκρών λουλουδιών από οπωροφόρα δέντρα και ψεκασμό αντιψυκτικού και αντηλιακού για οπωροφόρα δέντρα.

Βέλτιστες πρακτικές

Υπάρχουν εκτενείς συζητήσεις σε όλο τον κόσμο για τη θέσπιση βέλτιστων πρακτικών για γεωργικά drones, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαίδευση πληρώματος, βελτίωση τεχνολογίας drone, προδιαγραφές φαρμακευτικής χρήσης, τυπικές διαδικασίες λειτουργίας και οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας.

Σχετικά με την DJI Agriculture

Από το 2006, η DJI έχει οδηγήσει τον κόσμο με καινοτομίες μη στρατιωτικών drone που έχουν δώσει τη δυνατότητα σε άτομα να πετάξουν για πρώτη φορά, οραματιστές να μετατρέψουν τη φαντασία τους σε πραγματικότητα και επαγγελματίες να μεταμορφώσουν πλήρως τη δουλειά τους. Με νοοτροπία προσανατολισμένη στη λύση και γνήσια περιέργεια, η DJI έχει επεκτείνει τις φιλοδοξίες της στον τομέα της γεωργίας.

Το 2012, η DJI ξεκίνησε την έρευνα και ανάπτυξη γεωργικών drones και το 2015 ίδρυσε την DJI Agriculture. Η DJI Agriculture δεσμεύεται να αναπτύσσει καινοτόμες, αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για τη συνεχή βελτίωση της γεωργικής παραγωγικότητας. Με προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, η DJI Agriculture έχει ενδυναμώσει πάνω από 10 εκατομμύρια επαγγελματίες χρήστες με έξυπνες γεωργικές λύσεις.