You are here:

Πόσο μακριά μπορούν να πετάξουν τα γεωργικά drones της DJI;

1-1.jpg

Η Λατινική Αμερική, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του δυτικού ημισφαιρίου, είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή από την Κίνα. Με ανώτερες συνθήκες παραγωγής και πλούσιους αγροτικούς πόρους, θεωρείται ο «σιτοβολώνας του κόσμου» για τον 21ο αιώνα.

Ως φυσική προέκταση του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού, η Κίνα έχει αναπτύξει στενότερες σχέσεις με χώρες της Λατινικής Αμερικής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road και η ευρεία γεωργική συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών φαίνεται πολλά υποσχόμενη: βραζιλιάνικος καφές, αβοκάντο από το Μεξικό, κουβανική ζάχαρη και πολλά άλλα προϊόντα της Λατινικής Αμερικής είναι πλέον κοινά στα κινεζικά σπίτια. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η αιχμή της κινεζικής τεχνολογίας εναέριων εφαρμογών έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ευρεία στη γεωργία της Λατινικής Αμερικής, επηρεάζοντας αθόρυβα την ανάπτυξη της γεωργικής επιστήμης και τεχνολογίας στην περιοχή.

Το 2016, η DJI Agriculture εισήλθε επίσημα στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Μέχρι σήμερα, γεωργικά drones από τη γεωργία της DJI χρησιμοποιούνται ήδη σε πάνω από 2,6 εκατομμύρια στρέμματα γεωργικής γης της Λατινικής Αμερικής. Χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια καφέ, ζαχαροκάλαμου, πεπονιών, καλαμποκιού και άλλων καλλιεργειών σε όλη τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.

Η ευφυΐα ανεβάζει την ποιότητα του ειδικού καφέ

Βρισκόμενη στο ανατολικό τμήμα της Νότιας Αμερικής, η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Το ανάγλυφο των κυλιόμενων λόφων και το ευχάριστο κλίμα κάνουν τον καφέ από το Minas Gerais στη νότια Βραζιλία διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, έντομα και ασθένειες των φυτών, όπως η σκουριά του καφέ, έχουν επηρεάσει την παραγωγή καφέ, αυξάνοντας τη ζήτηση για ψεκασμό φυτοφαρμάκων στις φυτείες καφέ. Ωστόσο, οι ειδικές φυτείες καφέ βρίσκονται συχνά σε απότομες πλαγιές, καθιστώντας δύσκολη τη χειροκίνητη καταπολέμηση των παρασίτων και άλλες παραδοσιακές μεθόδους.

Το 2018, τα γεωργικά drones Agras MG-1P της DJI Agriculture άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε φυτείες καφέ της Βραζιλίας, φέρνοντας τη δύναμη της τεχνολογικής καινοτομίας στη βιομηχανία καφέ αιώνων. Όταν επιτέθηκαν από τη σκουριά του καφέ, τα drones πέταξαν στη δράση, δίνοντας νέα ζωή στις παλιές φυτείες.

Η ακρίβεια αποτρέπει τη μόλυνση ενώ προστατεύει τις καλλιέργειες

Σε αντίθεση με το δύσκολο έδαφος των φυτειών καφέ της Βραζιλίας, οι φυτείες μπανανών στον Εκουαδόρ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος λόγω των παραδοσιακών μεθόδων προστασίας των καλλιεργειών.

Ο Εκουαδόρ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπανανών στον κόσμο. Καθώς τα δέντρα μπανανών μεγαλώνουν σε ύψος περίπου 5 μέτρων, ο χειροκίνητος ψεκασμός είναι περιορισμένης αποτελεσματικότητας. Ως εκ τούτου, οι φυτείες χρησιμοποιούσαν συχνά αεροσκάφη με σταθερές πτέρυγες.

Ωστόσο, καθώς οι περισσότερες φυτείες μπανάνας βρίσκονται κοντά σε ποτάμια ή κατοικημένες περιοχές, είναι δύσκολο για τα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας να ψεκάζουν φυτοφάρμακα χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης της περιοχής, με αποτέλεσμα μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση των ποταμών και άλλων υδάτινων μαζών.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρύπανσης των ποταμών, η κυβέρνηση του Εκουαδόρ ζήτησε τη χρήση drones για ακριβέστερη εναέρια εφαρμογή. Επί του παρόντος, τα γεωργικά drones Agras MG-1P RTK της DJI Agriculture χρησιμοποιούνται με τοπικά αεροσκάφη μονού ρότορα, παρέχοντας μια ακριβή λύση για φυτείες μπανανών και μειώνοντας αποτελεσματικά τη ρύπανση των ποταμών.

Ζάχαρη σημαίνει δουλειά για τις χώρες με χαμηλό εισόδημα

Το Ελ Σαλβαδόρ, που βρίσκεται στα βόρεια της Κεντρικής Αμερικής, είναι μια από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο. Η εγχώρια οικονομία της κυριαρχείται από τη γεωργία, ιδιαίτερα το ζαχαροκάλαμο και το βαμβάκι. Λόγω της αδύναμης βιομηχανικής οικονομίας της χώρας, τα εισοδήματα στο Ελ Σαλβαδόρ είναι γενικά χαμηλά και υπάρχουν ελάχιστες επενδύσεις στη γεωργική τεχνολογία.

Καθώς η Κίνα αναπτύσσει όλο και πιο στενές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με το Ελ Σαλβαδόρ, έχει αρχίσει να εξάγει γεωργική τεχνολογία στη χώρα. Το 2019, γεωργικά drones τεχνολογίας DJI ξεκίνησαν επίσημα να λειτουργούν στο Ελ Σαλβαδόρ.

Επί του παρόντος, η DJI συνεργάζεται με συνεργάτες στο Ελ Σαλβαδόρ για την ίδρυση εξειδικευμένων εταιρειών γεωργικών υπηρεσιών προκειμένου να εκπαιδεύσει χειριστές drone. Αυτό θα τονώσει την ευημερούσα ανάπτυξη της βιομηχανίας φυτοπροστασίας για το ζαχαροκάλαμο και άλλες τοπικές καλλιέργειες.

Η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητη για τη γεωργία ακριβείας

Εκτός από τη χρήση αποτελεσματικού εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση χωρών της Λατινικής Αμερικής πλούσιες σε πόρους, η DJI Agriculture προωθεί συνεχώς την ανάπτυξη τοπικών ταλέντων και την τεχνική κατάρτιση, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Επί του παρόντος, η DJI Agriculture έχει ήδη δημιουργήσει ένα πλήρες σύστημα μετά την πώληση και εκπαίδευση των χρηστών στη Λατινική Αμερική. Αυτό το σύστημα εκπαιδεύει τους χρήστες σε οτιδήποτε, από θεωρητικές γνώσεις έως λειτουργία drone έως ολοκληρωμένες ροές εργασίας. Προσαρμόζοντας μέτρα στις τοπικές συνθήκες, η DJI είναι σε θέση να προσαρμόσει τις υψηλής ποιότητας λύσεις εναέριας εφαρμογής της στις ανάγκες των γεωργών της Λατινικής Αμερικής.

Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2019, η DJI Agriculture πραγματοποίησε δεκάδες προσωπικές εκπαιδευτικές συνεδρίες στο Μεξικό, το Περού, την Ονδούρα και άλλες χώρες, προσελκύοντας έναν αυξανόμενο αριθμό νέων επαγγελματιών.

Η πρωτοβουλία Belt and Road αντιπροσωπεύει μια σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία για τη Λατινική Αμερική και παρέχει επίσης μια πλατφόρμα μέσω της οποίας η Κίνα μπορεί να εξάγει γεωργική τεχνολογία στην περιοχή. Υποστηρίζοντας την αρχή των αμοιβαία επωφελών συνεργασιών, η DJI Agriculture επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία εναέριων εφαρμογών της για να προωθήσει και να βελτιώσει την εφαρμογή της γεωργικής τεχνολογίας στη Λατινική Αμερική. Αυτό θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της γεωργίας της Λατινικής Αμερικής και θα προωθήσει την υγιή ανάπτυξη της σινο-λατινοαμερικανικής συνεργασίας στη γεωργία.

Στο παρελθόν, οι πρόγονοί μας διέσχιζαν τη θάλασσα κατά μήκος του Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού. Στο μέλλον, η DJI Agriculture θα βγει ξανά στις θάλασσες με ένα νέο σχέδιο για την ανάπτυξη της γεωργίας ακριβείας στη Λατινική Αμερική.