You are here:

Τι σημαίνει για τον πλανήτη ο ψεκασμός 66,7 εκατομμυρίων εκταρίων με γεωργικά drones;

a21b793d1db87a984a05e35f9cd059dc

Τι σημαίνει για τον πλανήτη ο ψεκασμός 66,7 εκατομμυρίων εκταρίων με γεωργικά drones;

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προβλέψει ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050. Καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη και η έλλειψη ενέργειας εντείνονται, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες προκλήσεις σε πολλαπλά μέτωπα, όπως η τροφή, η ενέργεια και η παροχή νερού. Αυτό έχει προκαλέσει την επιτακτική ανάγκη για πράσινες και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.

Το 2021, οι πιλότοι της DJI ολοκλήρωσαν γεωργικές αποστολές που καλύπτουν συνολικά 66,7 εκατομμύρια εκτάρια γεωργικής γης. Εκτός από τη μεγαλύτερη απόδοση των μηχανών, τι άλλο έχουμε συμβάλει στο οικοσύστημα και τη βιώσιμη ανάπτυξή του;

Πιο πράσινες πρακτικές

Μειώθηκαν οι εκπομπές άνθρακα κατά 3,43 εκατομμύρια τόνους

Η κλιματική αλλαγή, η οποία έχει προκαλέσει μια σειρά περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως το λιώσιμο των παγετώνων και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, επηρεάζει τη ζωή καθενός μας. Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης είναι η μείωση των εκπομπών άνθρακα. Για το σκοπό αυτό, η Κίνα έχει δεσμευτεί να επιτύχει τις μέγιστες εκπομπές έως το 2030 και την εξουδετέρωση του άνθρακα έως το 2060. Η DJI Agriculture απηχεί αυτούς τους στόχους διερευνώντας τρόπους περιορισμού των εκπομπών άνθρακα.

Στις εργασίες φυτοπροστασίας, η αντικατάσταση των παραδοσιακών μηχανημάτων με drones μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 51,45 kg CO2e (ισοδύναμο διοξειδίου του άνθρακα) ανά εκτάριο.[1] Για 66,7 εκατομμύρια εκτάρια, αυτό ισοδυναμεί με 3,43 εκατομμύρια τόνους CO2e.

3,43 εκατομμύρια τόνοι εκπομπών άνθρακα ισοδυναμούν με

1. άνθρακα που απορροφάται από 161 εκατομμύρια δέντρα σε ένα χρόνο
2. εκπομπές άνθρακα από 1,27 εκατομμύρια οχήματα
3. εξοικονόμηση νερό κατά 29 εκατομμύρια τόνους

Η χρήση drones στη διαχείριση γεωργικών εκτάσεων εξοικονομεί περίπου 435 λίτρα νερού ανά εκτάριο σε σύγκριση με τις χειρωνακτικές λειτουργίες. Για 66,7 εκατομμύρια εκτάρια, αυτό ισοδυναμεί με εξοικονόμηση 29 εκατομμυρίων τόνων νερού. 29 εκατομμύρια τόνοι νερού ισοδυναμούν με την πρόσληψη νερού 52,72 εκατομμυρίων κατοίκων σε ένα χρόνο[2]

Αυξήθηκε το ποσοστό χρήσης φυτοφαρμάκων κατά 10%[3]

Η εφαρμογή γεωργικών drones μπορεί να αυξήσει το ποσοστό χρήσης φυτοφαρμάκων κατά τουλάχιστον 10% σε σύγκριση με το χειροκίνητο ψεκασμό. Με ρυθμό χρήσης φυτοφαρμάκων 1,5 kg ανά εκτάριο, μπορούν να εξοικονομηθούν 1.000 τόνοι φυτοφαρμάκου με ψεκασμό 66,7 εκατομμυρίων εκταρίων με χρήση drones.

Αυξημένη ασφάλεια στη διαχείριση γεωργικών εκτάσεων

Η δηλητηρίαση από φυτοφάρμακα είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα στη βιομηχανία. Η αυξημένη χρήση γεωργικών drones έχει καταστήσει ασφαλέστερες τις γεωργικές εκτάσεις προστατεύοντας το προσωπικό από χημικούς κινδύνους, παρέχοντας στους αγρότες ένα πιο υγιεινό, ασφαλέστερο περιβάλλον εργασίας.

Παροχή νέων λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος

Αναζωογόνηση ορυχείων στο Xinjiang

Πριν από τρία χρόνια, αρκετά εγκαταλελειμμένα ορυχεία στην πόλη Fukang, στην επαρχία Changji της Xinjiang, διαπιστώθηκε ότι προκάλεσαν σοβαρή ρύπανση στο τοπικό περιβάλλον. Τον Μάρτιο του 2021, η γεωργική ομάδα φυτοπροστασίας Tieman της DJI συμμετείχε στις επιχειρήσεις αναζωογόνησης των ορυχείων, όπου σπόροι 666,7 εκταρίων γης χρησιμοποιώντας drones και αποκατέστησαν τη βλάστησή τους. Αυτό το καλοκαίρι, τα ορυχεία καλύφθηκαν από σαρωτικό πράσινο γρασίδι και έδειχναν ζωτικά σημάδια ανάπτυξης.

Επιτυχία σποράς για λασπότοπους στο Zhejiang​

Τον Μάρτιο του 2021, η Shanghai Mu Ying Ecological Technology σκόρπισε 12 εκατομμύρια σπόρους scirpus mariquete σε λασπότοπους κοντά στο μήκους 10 χιλιομέτρων Baishawan Seawall στους παράκτιους υγροτόπους της πόλης Pinghu, Jiaxing, Zhejiang, χρησιμοποιώντας το DJI T30. Σε τέσσερις μήνες η περιοχή εξελίχθηκε σε ένα καταπράσινο και γραφικό οικολογικό αξιοθέατο. Το επιτυχημένο έργο παρέχει πολύτιμες εμπειρίες σποράς που μπορούν να αναπαραχθούν σε μελλοντικές προσπάθειες προστασίας των υγροτόπων.

Σπορά χόρτου στο οροπέδιο του Θιβέτ

Το οικολογικό περιβάλλον στο Θιβέτ είναι εύθραυστο λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως το μεγάλο υψόμετρο, το ψυχρό κλίμα και η μοναδική τοπολογία και το υδάτινο περιβάλλον, που έχουν οδηγήσει σε σοβαρά ζητήματα ερημοποίησης και υποβάθμισης της γης. Στις 28 Μαΐου 2021, η ομάδα φυτοπροστασίας της DJI πραγματοποίησε την πρώτη της αποστολή σποράς γρασιδιού με drone σε εννέα κομητείες σε τέσσερις πόλεις, συγκεκριμένα τη Λάσα, τη Σιγκάσε, τη Σανάν και το Νινγκτσι, με στόχο τη βελτίωση των δασικών δυνατοτήτων σε χιονισμένα οροπέδια. Η επιχείρηση κάλυψε μια έκταση 44.320 εκταρίων, με διασκορπισμένους περίπου 323,01 τόνους σπόρων.

Ψηφιακή γεωργία για διαχείριση γεωργικών εκτάσεων ακριβείας

Η μεταβλητή διασπορά μείωσε την κατανάλωση λιπασμάτων στα χωράφια με ρύζι και σιτάρι κατά 10%

Το 2021, η Jiangsu Farming ενσωμάτωσε τις ψηφιακές γεωργικές λύσεις της DJI για τη λειτουργία της γεωργικής της γης έκτασης 86.700 εκταρίων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία αγκάλιασε τη διαχείριση της ψηφιακής παραγωγής με την ανάπτυξη drones για αυτόνομες περιπολίες και απομακρυσμένη παρακολούθηση της ανάπτυξης των καλλιεργειών. Με τη μεταβλητή και ακριβή τεχνολογία διασποράς του drone, μπόρεσαν επίσης να μειώσουν την κατανάλωση λιπασμάτων στα χωράφια με ρύζι και σιτάρι κατά 10%.

Ακριβής χημικός έλεγχος και αποφύλλωση για καλλιέργειες βαμβακιού

Τον Μάιο του 2021, ο Chen Gongxu από την πόλη Shihezi, Xinjiang υιοθέτησε τις ψηφιακές γεωργικές λύσεις της DJI για τα χωράφια βαμβακιού του που ξεπερνούν τα 333,3 εκτάρια. Χρησιμοποίησε ένα πολυφασματικό drone για να ερευνήσει την ανάπτυξη του βαμβακιού σε διάφορες περιοχές και να δημιουργήσει χάρτες επεξεργασίας για τον ψεκασμό των προαγωγέων φυτών σε μεταβλητές ποσότητες.

Βασιζόμενος σε πολυφασματικά δεδομένα, το drone θα μπορούσε επίσης να ψεκάζει αποφυλλωτικά σε ακριβείς ποσότητες. Αυτό όχι μόνο ελαχιστοποιεί τη χρήση αποφυλλωτικών, αλλά είναι επίσης πιο φιλικό προς τη γη και το περιβάλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα τη σωστή αποφύλλωση των καλλιεργειών. Από τις 28 Σεπτεμβρίου, η απόδοση του βαμβακιού του Chen σημείωσε αύξηση 900 kg σε 9.150 kg ανά εκτάριο και μείωση της χρήσης χημικών κατά 20%.

Η DJI Agriculture έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία ενός πράσινου, χαμηλών εκπομπών άνθρακα και βιώσιμο οικοσύστημα μέσω καινοτόμων τεχνολογιών.
Πιστεύουμε ότι η πρόοδος στην τεχνολογία βοηθά την ανθρωπότητα να κατανοήσει καλύτερα και να προστατεύσει το περιβάλλον και προωθεί τον άνθρωπο και τη φύση να συνυπάρχουν αρμονικά.

Καλύτερη ανάπτυξη, καλύτερη ζωή

[1] 1. Το ντίζελ είναι η κύρια πηγή καυσίμου για τα συμβατικά τρακτέρ. Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της IPCC, η θερμογόνος δύναμη ανά μονάδα για το καύσιμο ντίζελ που χρησιμοποιείται από τα γεωργικά μηχανήματα είναι 42.652 KJ/kg, με συντελεστή εκπομπής CO2 ανά μονάδα θερμογόνου αξίας 74,1 kg/GJ και συντελεστή οξείδωσης άνθρακα 0,98. Επομένως, ο συντελεστής εκπομπών CO2 για το καύσιμο ντίζελ είναι 3,10 kg CO2e/kg. Το 2016, η μέση κατανάλωση καυσίμου για μηχανοποιημένες εργασίες φυτοπροστασίας στην Κίνα ήταν 16,8 kg/ha, που μεταφράζεται σε εκπομπές άνθρακα 52,05 kg ανά εκτάριο. Τα εναέρια drones τροφοδοτούνται ως επί το πλείστον ηλεκτρικά και οι δράσεις ψεκασμού τους οδηγούνται κυρίως από γεννήτριες βενζίνης. Η θερμογόνος δύναμη ανά μονάδα για τη βενζίνη είναι 43.070 KJ/kg, με συντελεστή εκπομπής CO2 ανά μονάδα θερμογόνου αξίας 69,3 kg/GJ και συντελεστή οξείδωσης άνθρακα 0,98. Αυτό σημαίνει ότι ο συντελεστής εκπομπής CO2 για τη βενζίνη είναι 2,93 kg CO2e/kg. Στις εργασίες φυτοπροστασίας, η κατανάλωση βενζίνης ανά εκτάριο είναι περίπου. 0,21 kg/ha, που μεταφράζεται σε εκπομπές άνθρακα ανά εκτάριο 0,63 kg CO2e. Τα γεωργικά drones είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά από τα συμβατικά μηχανήματα, ικανά να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 51,45 kg CO2e ανά εκτάριο.

[2] Η μέση πρόσληψη νερού από έναν άνθρωπο ετησίως είναι 550 λίτρα.

[3] Στην εργασία «Ο αντίκτυπος της ευρείας χρήσης των εναέριων εφαρμογών drones στη βελτίωση του ποσοστού χρήσης φυτοφαρμάκων στην Κίνα» από τους Yuan Huizhu, et. al. από το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών, Κινεζική Ακαδημία Γεωργικών Επιστημών, τα ποσοστά χρήσης φυτοφαρμάκων που επιτεύχθηκαν με εναέρια εφαρμογή drones με χαμηλή χωρητικότητα δεξαμενής που πετούσαν σε χαμηλά υψόμετρα για ψεκασμούς σε ρύζι, σιτάρι και καλαμπόκι ήταν 49,1%, 57,1% και 52. 70% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το χειροκίνητο οπίσθιο ψεκασμό με μεγάλη χωρητικότητα δεξαμενής. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων, το ποσοστό χρήσης λιπασμάτων για τις τρεις κύριες καλλιέργειες, δηλαδή το ρύζι, το σιτάρι και το καλαμπόκι, το 2020 ήταν 40,2%. Σε σύγκριση με τον χειροκίνητο ψεκασμό με μεγάλη χωρητικότητα δεξαμενής, τα γεωργικά drones μπορούν να βελτιώσουν το ποσοστό χρήσης φυτοφαρμάκων κατά τουλάχιστον 10%.