DJI Agras T30 FAQ

Μέγιστο ύψος πτήσης: 30 μέτρα (Ενδιάμεσες Διατάξεις για Διαχείριση Πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (σχέδιο για σχολιασμό)).
Μέγιστη εμβέλεια επικοινωνίας: 5.000 m (μετρημένη σε ύψος πτήσης 2,5 m).
Μέγιστη ταχύτητα πτήσης: 10 m/s. μέγιστη επιχειρησιακή ταχύτητα πτήσης: 7 m/s.
Χρόνος αιώρησης: 20,5 λεπτά (σε βάρος απογείωσης 36,5 kg), 7,8 λεπτά (σε βάρος απογείωσης 66,5 κιλά).

Το drone μπορεί να ψεκάζει 16,5 στρέμματα την ώρα κατά μέσο όρο (με δόση 4,8 L/στρέμμα, πλάτος ψεκασμού 5 m, ταχύτητα 5 m/s και ύψος 2,5 m).

Το T30 έχει μέγιστο φορτίο 30 kg, αύξηση 50%.
Το T30 είναι εξοπλισμένο με σφαιρικό πανκατευθυντικό ραντάρ αποφυγής εμποδίων, το οποίο υποστηρίζει πανκατευθυντική αποφυγή εμποδίων στην οριζόντια και εναέρια κατεύθυνση και λειτουργίες προσαρμογής εδάφους και συντήρησης υψομέτρου προς τα κάτω.
Το σύστημα ψεκασμού του T30 υιοθετεί μια αντλία εμβόλου υψηλής ροής, ηλεκτρομαγνητικό ροόμετρο υψηλής ακρίβειας, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα υψηλής πίεσης και 16 ακροφύσια σε πιο λογική διάταξη, καθένα από τα οποία ελέγχεται ανεξάρτητα για πιο ακριβή έλεγχο, μεγαλύτερο εύρος ροής και πιο ομοιόμορφη εφαρμογή.
Το T30 υποστηρίζει τεχνολογία στόχευσης κλαδιών για καλύτερη διείσδυση κατά τον ψεκασμό οπωροφόρων δέντρων.
Το T30 διαθέτει σύστημα παρακολούθησης εικόνας σε πραγματικό χρόνο διπλού καναλιού εμπρός και πίσω για ασφαλέστερη πτήση.

Η διάταξη του T30 αυξάνει τη σταθερότητα του πεδίου ανέμου προς τα κάτω, με αποτέλεσμα λιγότερα σταγονίδια προς τα πάνω, μεγαλύτερο αποτελεσματικό πλάτος ψεκασμού, καλύτερη διείσδυση σταγονιδίων και πιο ομοιόμορφη κατανομή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλεχειριστήριο για έως και τρία drones.

Ο χρήστης χρειάζεται μόνο να ανοίξει το πακέτο και να ενεργοποιήσει το drone. Δεν απαιτείται συναρμολόγηση.

Το drone μπορεί να διπλωθεί γρήγορα στο 20% του αρχικού του μεγέθους.

Ναί. Με τους αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στους βραχίονες του, το T30 μπορεί να ανιχνεύσει εάν οι βραχίονες του είναι τεντωμένοι και ασφαλισμένοι στη θέση τους, βελτιώνοντας την ασφάλειά του κατά τη χρήση.

Η πλήρης χωρητικότητα της δεξαμενής λειτουργίας είναι 30 L. Δεν μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί γρήγορα.

Το T30 υποστηρίζει τα ακόλουθα μοντέλα ακροφυσίων:

SX11001VS (Τυπικό)

SX110015VS (Προαιρετικό)

Λειτουργία οπωροφόρων δέντρων: TVK04 (Προαιρετικό)

Η ολοκαίνουργια αντλία εμβόλου παράγει ισχυρή ροή 8 L/min.
Ο ανεξάρτητος έλεγχος μέσω 8 ομάδων ηλεκτρομαγνητικών βαλβίδων παρέχει ακριβέστερο ψεκασμό.
Ο ψεκασμός πλήρους κάλυψης με 16 ακροφύσια εξασφαλίζει πιο ομοιόμορφη κατανομή των σταγονιδίων και καμία διαρροή κατά τη διάρκεια πτήσης εξαιρετικά χαμηλής ταχύτητας.
Ο έξυπνος συνεχής μετρητής στάθμης υγρού παρέχει ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο του υπολειπόμενου όγκου φυτοφαρμάκων.

Ναί. Το T30 ανιχνεύει το υπόλοιπο επίπεδο φυτοφαρμάκων στη δεξαμενή σε πραγματικό χρόνο και σχεδιάζει έξυπνα τα σημεία αναπλήρωσης. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της φόρτισης της μπαταρίας και της αναπλήρωσης της δεξαμενής.

1. Υποστηρίζει την πανκατευθυντική αποφυγή εμποδίων στην οριζόντια και πάνω κατεύθυνση.

2. Υποστηρίζει αυτόματη αποφυγή εμποδίων στην οριζόντια κατεύθυνση.

3. Υποστηρίζει ακριβή συντήρηση ύψους προς την κατεύθυνση προς τα κάτω για προσαρμογή του εδάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το πανκατευθυντικό ψηφιακό ραντάρ του T30 είναι ανταλλάξιμο με αυτό του T10, αλλά όχι των T20 ή T16.

Το T30 θα αρχίσει να επιβραδύνει όταν το ραντάρ του ανιχνεύσει ένα εμπόδιο με διάμετρο πάνω από 1 cm που βρίσκεται 15 μέτρα μακριά. Στη συνέχεια, θα αρχίσει να παρακάμπτει γύρω από το εμπόδιο όταν είναι περίπου 6 μέτρα μακριά ή θα αιωρείται με την άκρη του έλικα περίπου 2,5 μέτρα μακριά από το εμπόδιο.

Το ραντάρ που βλέπει προς τα πάνω μπορεί να ανιχνεύσει εμπόδια πάνω από το drone σε πραγματικό χρόνο και να αιωρείται με ακρίβεια για να αποφύγει τα εμπόδια όταν ανεβαίνει.

Ναί. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν την ευαισθησία αποφυγής εμποδίων στην εφαρμογή με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

Ναί. Αφού ληφθεί η ορθογραφία της περιοχής λειτουργίας με το Phantom 4 RTK, χαρτογραφήστε την περιοχή λειτουργίας με το DJI Terra, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία Οπωροφόρων Δέντρων. Αφού επιλεγεί η περιοχή λειτουργίας, το σύστημα AI θα αναγνωρίσει αυτόματα τις ιδιότητες των καλλιεργειών και των εμποδίων στην περιοχή και θα δημιουργήσει αυτόματα μια τρισδιάστατη διαδρομή λειτουργίας με έξι προαιρετικούς συνδυασμούς σχεδιασμού διαδρομής και ψεκασμού. Μετά τη λήψη της τρισδιάστατης διαδρομής, το γεωργικό drone μπορεί να πραγματοποιήσει την διαδικασία.

Η λειτουργία Οπωροφόρων Δέντρων όχι μόνο επιτρέπει την κανονική λειτουργία σε επίπεδους οπωρώνες, αλλά ισχύει και για εργασίες σε ορεινές περιοχές και πλαγιές με μεγάλες αλλαγές ύψους, όπως φυτείες τσαγιού, πορτοκαλιές και οπωρώνες με ροδάκινα που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.

Η μορφή του T30 μπορεί να αλλάξει ρυθμίζοντας τους βραχίονες για στόχευση κλαδιών, επιτρέποντας στα ψεκαζόμενα σταγονίδια να διεισδύσουν στα οπωροφόρα δέντρα κατά μήκος των κλαδιών τους.

Η τεχνολογία στόχευσης κλαδιών του T30 επιτρέπει στο υγρό να ρέει προς τα κάτω κατά μήκος των κλαδιών για να διεισδύσει στον θόλο των οπωροφόρων δέντρων, αυξάνοντας έτσι την ποσότητα εφαρμογής τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος των φύλλων. Επιπλέον, το σύστημα ψεκασμού υιοθετεί μια νέα αντλία εμβόλου με μέγιστη παροχή 8 L/min και ακροφύσια TX-VK 04 για μικρά σταγονίδια και υψηλή ροή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη στόχευση κλαδιών σε όλους τους τρόπους λειτουργίας του T30, αλλά το συνιστούμε μόνο για εργασίες ψεκασμού οπωρώνων στη λειτουργία Οπωροφόρων Δέντρων 3.0.

Ναί. Ελέγξτε τις παραμέτρους λειτουργίας, όπως η απόσταση ασφαλείας, η απόσταση τροχιάς και η ταχύτητα πτήσης πριν από τη λειτουργία.

Για να ρυθμίσετε τους βραχίονες και να αλλάξετε τη μορφή του T30, επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο.

Η έξυπνη μπαταρία πτήσης του T30 έχει εγγύηση για 1.000 κύκλους, με φόρτιση/εκφόρτιση τουλάχιστον 75% που υπολογίζεται ως ένας κύκλος.

Όταν συνδέονται δύο καλώδια ρεύματος AC, μπορεί να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία σε 9-12 λεπτά.

Όταν είναι συνδεδεμένο ένα καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος, μπορεί να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία σε 18-25 λεπτά.

Ο έξυπνος διαχειριστής φόρτισης προσαρμόζει δυναμικά την ισχύ φόρτισης με βάση το περιβάλλον, επομένως ο πραγματικός χρόνος φόρτισης θα ποικίλλει.

Μπορεί να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία σε 9-12 λεπτά.

Ο σταθμός φόρτισης μεταβλητής συχνότητας προσαρμόζει δυναμικά την ισχύ φόρτισης με βάση το περιβάλλον, επομένως ο πραγματικός χρόνος φόρτισης θα ποικίλλει.

Περίπου 0,6 L ανά έξυπνη μπαταρία T30 σε κυκλική φόρτιση

*Χρέωση από 30% έως 95%

Υποστηρίζει τα T30 και T10, τα οποία είναι εξοπλισμένα με δεξαμενές 40L και 12L, αντίστοιχα.

Στερεά ξηρά σωματίδια με διάμετρο 0,5-5 mm μπορούν να διανεμηθούν.

Το σύστημα σποράς/διανομής 3.0 διαθέτει αντοχή στο νερό IP67 και βελτιωμένη αντοχή στη διάβρωση και την τριβή.

Σε σύγκριση με το σύστημα σποράς/διανομής 2.0, η μέγιστη επιφάνεια ανοίγματος κάδου του συστήματος σποράς/διανομής 3.0 έχει αυξηθεί κατά 38% (από 32,3cm² σε 44,6cm²).

Στο σύστημα σποράς/διανομής 3.0, η δομή και ο αλγόριθμος της συσκευής ανίχνευσης άδειας δεξαμενής βελτιστοποιήθηκαν για τη βελτίωση της ακρίβειας και της επικαιρότητας ανίχνευσης.

Το σύστημα σποράς/διανομής 3.0 του T30 διαθέτει ένα αναδιπλούμενο δοχείο με μεγαλύτερο άνοιγμα για ευκολότερη φόρτωση.

Το τηλεχειριστήριο υποστηρίζει τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές μπαταρίες και μπορεί να λειτουργήσει 2 ώρες με την πρώτη και άλλες 2 ώρες με τη δεύτερη.

Το τηλεχειριστήριο του Τ30 ανταλλάσσεται με αυτό του Τ10, αλλά όχι με αυτά των Τ20 και Τ16.

Ναί. Η εξωτερική μονάδα εντοπισμού θέσης υψηλής ακρίβειας RTK παρέχει στο τηλεχειριστήριο πληροφορίες τοποθέτησης υψηλής ακρίβειας με ακρίβεια στο εκατοστόμετρο. Αυτό επιτρέπει τον ακριβή προγραμματισμό της εργασίας και βελτιώνει την αποδοτικότητα λειτουργίας και την ασφάλεια πτήσης.

Το τηλεχειριστήριο του T30 διαθέτει προστατευτική θήκη για την εξωτερική μπαταρία και τα κουμπιά είναι ανθεκτικά στη σκόνη για καλύτερη προστασία.

Ναί. Τα σενάρια φάρμας και τα σενάρια των οπωροφόρων δέντρων μπορούν να αναδημιουργηθούν στην πλατφόρμα Cloud Smart Agriculture. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο για νέα σχετικά με την ώρα έναρξης.

Ναί. Οι πολυφασματικές φωτογραφίες μπορούν να ανακατασκευαστούν στην πλατφόρμα Cloud Smart Agriculture. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο για νέα σχετικά με την ώρα έναρξης.

Ναι, ο σχεδιασμός διαδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί στο κινητό τηλέφωνο, το tablet ή τον προσωπικό σας υπολογιστή.

DJI Agras T10 FAQ

Μέγιστο ύψος πτήσης: 30 μέτρα (Ενδιάμεσες διατάξεις για τη Διαχείριση Πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (σχέδιο για σχολιασμό)).

Μέγιστη εμβέλεια επικοινωνίας: 5.000 m (μετρημένη σε ύψος πτήσης 2,5 m).

Μέγιστη ταχύτητα πτήσης: 10 m/s. μέγιστη επιχειρησιακή ταχύτητα πτήσης: 7 m/s.

Χρόνος αιώρησης: 19 λεπτά (σε βάρος απογείωσης 16 kg). 8,7 λεπτά (σε βάρος απογείωσης 26 κιλά).

Το drone μπορεί να ψεκάζει 15 στρέμματα την ώρα κατά μέσο όρο (με δόση 4,8 L/στρέμμα, πλάτος ψεκασμού 5 m, ταχύτητα 5 m/s και ύψος 2 m).

Το T10 είναι εξοπλισμένο με αντικαταστάσιμη δεξαμενή φυτοφαρμάκων και μπαταρίες.

Το T10 διαθέτει μπροστινό και πίσω σύστημα παρακολούθησης εικόνας διπλού καναλιού σε πραγματικό χρόνο για ασφαλέστερη πτήση.

Το T10 είναι εξοπλισμένο με σφαιρικό πανκατευθυντικό ραντάρ αποφυγής εμποδίων, το οποίο υποστηρίζει πανκατευθυντική αποφυγή εμποδίων στις οριζόντιες και εναέριες κατευθύνσεις και λειτουργίες προσαρμογής εδάφους και συντήρησης υψομέτρου προς τα κάτω.

Το T10 παρέχει αντοχή στο νερό IP67.

Το T10 διατίθεται στάνταρ με το σύστημα εντοπισμού θέσης υψηλής ακρίβειας RTK που είναι ακριβές στο εκατοστό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλεχειριστήριο για έως και τρία drones.

Ο χρήστης χρειάζεται μόνο να ανοίξει το πακέτο και να ενεργοποιήσει το drone. Δεν απαιτείται συναρμολόγηση.
Ναί. Με τους αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στους βραχίονες του, το T10 μπορεί να ανιχνεύσει εάν οι βραχίονες του είναι τεντωμένοι και ασφαλισμένοι στη θέση τους, βελτιώνοντας την ασφάλειά του κατά τη χρήση.
Η πλήρης χωρητικότητα της δεξαμενής λειτουργίας είναι 8 λίτρα. Μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί γρήγορα.
Το T10 υποστηρίζει τα ακόλουθα μοντέλα ακροφυσίων:
SX11001VS (Τυπικό)
SX110015VS (Προαιρετικό)
XR11002VS (Προαιρετικό)
Τέσσερις ομάδες ανεξάρτητων ηλεκτρομαγνητικών βαλβίδων επιτρέπουν την αυτόματη εκκένωση αέρα με ένα κουμπί.
Το ηλεκτρομαγνητικό ροόμετρο διπλού καναλιού επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο ροής για κάθε σωλήνα.

1. Υποστηρίζει την πανκατευθυντική αποφυγή εμποδίων στην οριζόντια και πάνω κατεύθυνση.
2. Υποστηρίζει αυτόματη αποφυγή εμποδίων στην οριζόντια κατεύθυνση.
3. Υποστηρίζει ακριβή συντήρηση ύψους προς την κατεύθυνση προς τα κάτω για προσαρμογή του εδάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το πανκατευθυντικό ψηφιακό ραντάρ T10 μπορεί να ανταλλάσσεται με αυτό του T30, αλλά όχι των T20 ή το T16.
Το T10 θα αρχίσει να επιβραδύνει όταν το ραντάρ του ανιχνεύσει ένα εμπόδιο με διάμετρο πάνω από 1 cm που βρίσκεται 15 μέτρα μακριά. Στη συνέχεια, θα αρχίσει να παρακάμπτει γύρω από το εμπόδιο όταν είναι περίπου 6 μέτρα μακριά ή θα αιωρείται με την άκρη της λεπίδας περίπου 2,5 μέτρα μακριά από το εμπόδιο.
Το ραντάρ που βλέπει προς τα πάνω μπορεί να ανιχνεύσει εμπόδια πάνω από το drone σε πραγματικό χρόνο και να αιωρείται με ακρίβεια για να αποφύγει τα εμπόδια όταν ανεβαίνει.
Ναί. Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν την ευαισθησία αποφυγής εμποδίων στην εφαρμογή με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

Ναί. Αφού ληφθεί η ορθογραφία της περιοχής λειτουργίας με το Phantom 4 RTK, χαρτογραφήστε την περιοχή λειτουργίας με το DJI Terra, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία Οπωροφόρων Δέντρων. Αφού επιλεγεί η περιοχή λειτουργίας, το σύστημα AI θα αναγνωρίσει αυτόματα τις ιδιότητες των καλλιεργειών και των εμποδίων στην περιοχή και θα δημιουργήσει αυτόματα μια τρισδιάστατη διαδρομή λειτουργίας με έξι προαιρετικούς συνδυασμούς σχεδιασμού διαδρομής και ψεκασμού. Μετά τη λήψη της τρισδιάστατης διαδρομής, το γεωργικό drone μπορεί να πραγματοποιήσει την διαδικασία.

Η λειτουργία Οπωροφόρων Δέντρων όχι μόνο επιτρέπει την κανονική λειτουργία σε επίπεδους οπωρώνες, αλλά ισχύει και για εργασίες σε ορεινές περιοχές και πλαγιές με μεγάλες αλλαγές ύψους, όπως φυτείες τσαγιού, πορτοκαλιές και οπωρώνες με ροδάκινα που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.

Η έξυπνη μπαταρία πτήσης του T10 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλα drones, αλλά οι μπαταρίες των T20 και T16 μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο T10.
Η έξυπνη μπαταρία πτήσης του T10 έχει εγγύηση για 1.000 κύκλους, με φόρτιση/εκφόρτιση τουλάχιστον 75% που υπολογίζεται ως ένας κύκλος.
Δεν μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες του T30.
Μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες των T20 και T16.
Μπορεί να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία σε 7-10 λεπτά. Ο έξυπνος φορτιστής προσαρμόζει δυναμικά την ισχύ φόρτισης με βάση το περιβάλλον, επομένως ο πραγματικός χρόνος φόρτισης θα ποικίλλει.

Μπορεί να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία σε 7-10 λεπτά. Ο σταθμός φόρτισης μεταβλητής συχνότητας προσαρμόζει δυναμικά την ισχύ φόρτισης με βάση το περιβάλλον, επομένως ο πραγματικός χρόνος φόρτισης θα ποικίλλει.

Δεν μπορεί να φορτίσει την μπαταρία έξυπνης πτήσης του T30, αλλά μπορεί να φορτίσει τις έξυπνες μπαταρίες πτήσης των T20, T16 και T10.
Για φόρτιση κυκλικής λειτουργίας, χρειάζονται περίπου 0,3 λίτρα καυσίμου για τη φόρτιση μιας μπαταρίας έξυπνης πτήσης T10.
*Φόρτιση από 30% έως 95%
Υποστηρίζει T30 και T10, τα οποία είναι εξοπλισμένα με δεξαμενές 35L και 12L, αντίστοιχα.
Στερεά ξηρά σωματίδια με διάμετρο 0,5-5 mm μπορούν να διανεμηθούν.
Το σύστημα σποράς/διανομής 3.0 διαθέτει αντοχή στο νερό IP67 και βελτιωμένη αντοχή στη διάβρωση και την τριβή.
Σε σύγκριση με το σύστημα σποράς/διανομής 2.0, η μέγιστη επιφάνεια ανοίγματος κάδου του συστήματος σποράς/διανομής 3.0 έχει αυξηθεί κατά 38% (από 32,3cm² σε 44,6cm²).
Στο σύστημα σποράς/διανομής 3.0, η δομή και ο αλγόριθμος της συσκευής ανίχνευσης άδειας δεξαμενής βελτιστοποιήθηκαν για τη βελτίωση της ακρίβειας και της επικαιρότητας ανίχνευσης.

Το τηλεχειριστήριο υποστηρίζει τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές μπαταρίες και μπορεί να λειτουργήσει 2 ώρες με την πρώτη και άλλες 2 ώρες με τη δεύτερη.

Το τηλεχειριστήριο του Τ10 μπορεί να ανταλλάσσεται με αυτό του Τ30, αλλά όχι με αυτό των Τ20 και Τ16.
Ναί. Η εξωτερική μονάδα εντοπισμού θέσης υψηλής ακρίβειας RTK παρέχει στο τηλεχειριστήριο πληροφορίες τοποθέτησης υψηλής ακρίβειας με ακρίβεια στο εκατοστόμετρο. Αυτό επιτρέπει τον ακριβή προγραμματισμό της εργασίας και βελτιώνει την αποδοτικότητα λειτουργίας και την ασφάλεια πτήσης.
Το τηλεχειριστήριο του T10 διαθέτει προστατευτική θήκη για την εξωτερική μπαταρία και τα κουμπιά είναι ανθεκτικά στη σκόνη για καλύτερη προστασία.
Ναί. Τα σενάρια φάρμας και τα σενάρια των οπωροφόρων δέντρων μπορούν να αναδημιουργηθούν στην πλατφόρμα Cloud Smart Agriculture. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο για νέα σχετικά με την ώρα έναρξης.
Ναί. Οι πολυφασματικές φωτογραφίες μπορούν να ανακατασκευαστούν στην πλατφόρμα Cloud Smart Agriculture. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο για νέα σχετικά με την ώρα έναρξης.
Ναι, ο σχεδιασμός διαδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί στο κινητό τηλέφωνο, το tablet ή τον προσωπικό σας υπολογιστή.

Mavic 3M FAQ

Το DJI Mavic 3M είναι διαθέσιμο στην ηπειρωτική Κίνα, τη Βόρεια Αμερική και άλλες επιλεγμένες περιοχές.

Θα πρέπει να αποφύγετε να μπλοκάρετε τον αισθητήρα ηλιακού φωτός όταν χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, οι δείκτες βλάστησης, όπως ο NDVI, δεν μπορούν να ληφθούν όταν είναι μπλοκαρισμένο. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφύγετε το τρίψιμο του αισθητήρα, καθώς η απόδοσή του θα επηρεαστεί εάν η επιφάνεια γρατσουνιστεί.

Μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο RTK χρησιμοποιώντας Wi-Fi στο τηλεχειριστήριο.

Το DJI Mavic 3M διαθέτει τέσσερις κάμερες μονής ζώνης 5,5 MP και μία κάμερα RGB 20 MP. Οι κάμερες μονής ζώνης είναι οι εξής: green (G) 550 nm ± 16 nm, red (R): 650 nm ± 16 nm, Red edge (RE): 730 nm ± 16 nm και Near-infrared (NIR): 860 nm ± 26 nm.

Η παρακολούθηση των περισσότερων καλλιεργειών και βλάστησης βασίζεται κυρίως σε εγγύς υπέρυθρες, κόκκινες ακμές, κόκκινες και πράσινες ζώνες. Για παράδειγμα, οι δείκτες NDVI, NDRE και GNDVI, που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παρακολούθηση της υγείας των καλλιεργειών, χρησιμοποιούν μόνο δύο έως τρεις από αυτές τις τέσσερις ζώνες. Επομένως, η απουσία της μπλε ζώνης θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο σε εφαρμογές όπως η παρακολούθηση της ανάπτυξης των καλλιεργειών και του περιβάλλοντος, καθώς και οι έρευνες φυσικών πόρων.

Πολυφασματική εστιακή απόσταση: 4,34 mm (εστιακή απόσταση). 25 mm (ισοδύναμο εστιακό εύρος 35 mm)
Ορατό εστιακό μήκος: 12,29 mm (εστιακή απόσταση). 24 mm (ισοδύναμο εστιακό εύρος 35 mm)

Κάθε ένα από τα πέντε κέντρα αισθητήρων κάμερας έχει αντισταθμιστεί στις συντεταγμένες EXIF φωτογραφίας σύμφωνα με τη θέση του σε σχέση με το ενσωματωμένο κέντρο φάσης της κεραίας D-RTK. Όταν αντιστοιχίζονται οι εικόνες, η πλατφόρμα DJI Terra ή DJI SmartFarm χρησιμοποιεί αυτόματα αυτήν την παράμετρο για αντιστάθμιση θέσης για να διασφαλίσει την ακρίβεια της θέσης του χάρτη.

Οι παραμορφώσεις σε ορατές και πολυφασματικές κάμερες διορθώνονται μεμονωμένα πριν από την αποστολή τους.

Η αρχική φωτογραφία που δημιουργήθηκε δεν συνοδεύεται από διόρθωση βινιετίσματος, αλλά οι παράμετροι που χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση βινιετίσματος περιλαμβάνονται σε κάθε φωτογραφία.

Οι διαδρομές αποθήκευσης είναι οι εξής.
Για κανονική φωτογραφία: κάρτα SD-DCIM-DJI_2022************
Για λειτουργία διαδρομής πτήσης: κάρτα SD-DCIM-DJI_2022********_****_όνομα εργασίας

Συνιστάται στους αρχάριους χρήστες να ρυθμίσουν τη λειτουργία έκθεσης της κάμερας πολυφασματικού και ορατού φωτός σε Auto και να ξεκλειδώσουν το AE. Η λειτουργία πολυφασματικής μέτρησης φωτός του συστήματος έχει ρυθμιστεί από προεπιλογή στη συνολική μέτρηση φωτός. Η λειτουργία εστίασης της ορατής κάμερας θα είναι το First Waypoint Focus.

Ανιχνεύει την ανακλαστική ισχύ του αντικειμένου που φωτογραφίζεται σε διαφορετικές ζώνες και χρησιμοποιείται ευρέως στη γεωργία και τη δασοκομία για την υγεία των καλλιεργειών, τη βλάστηση, την παρακολούθηση της ρύπανσης του υδάτινου περιβάλλοντος και πολλά άλλα.

FCC: 15 km
CE: 8 km
SRRC: 8 km
MIC: 8 km
* Τα παραπάνω δεδομένα μετρήθηκαν από το αεροσκάφος σε ανεμπόδιστο, χωρίς παρεμβολές εξωτερικό περιβάλλον. Δείχνει την πιο μακρινή απόσταση επικοινωνίας για πτήσεις μονής κατεύθυνσης, εκτός RTH σύμφωνα με κάθε πρότυπο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, δώστε προσοχή στις υπενθυμίσεις RTH στην εφαρμογή DJI Pilot 2.

Η ROM του τηλεχειριστηρίου είναι 64 GB. Για εκτεταμένη χωρητικότητα αποθήκευσης, υποστηρίζεται επίσης η χρήση κάρτας microSD.

Όχι. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις πραγματικού ονόματος, οι κάρτες SIM πρέπει να αγοραστούν και να ενεργοποιηθούν με το πραγματικό όνομα του χρήστη.

Υποστηρίζονται κάρτες Nano SIM. Οι κάρτες SIM eSIM δεν υποστηρίζονται.

Το τηλεχειριστήριο σεριάς DJI Mavic 3 δεν λειτουργεί με το Mavic 3M, αλλά το τηλεχειριστήριο σειράς DJI Mavic 3 Enterprise λειτουργεί.

Όταν χρησιμοποιείται με έναν προσαρμογέα ρεύματος DJI 100W USB-C, χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως μια έξυπνη μπαταρία πτήσης με τον διανομέα φόρτισης DJI Mavic 3M (100 W).
Όταν συνδέεστε απευθείας στο αεροσκάφος μέσω του προσαρμογέα τροφοδοσίας USB-C DJI 100W, χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως μια έξυπνη μπαταρία πτήσης.

43 λεπτά.
* Αυτά τα δεδομένα μετρήθηκαν χρησιμοποιώντας το DJI Mavic 3M σε απάνεμες συνθήκες στο επίπεδο της θάλασσας με σταθερή ταχύτητα 36 χλμ/ώρα έως ότου η μπαταρία φτάσει στο 0%. Χρησιμοποιήστε μόνο για αναφορά. Δώστε προσοχή στις προτροπές RTH στην εφαρμογή DJI Pilot 2 όταν πετάτε.

Η εφαρμογή DJI Pilot 2 υποστηρίζει την εισαγωγή ορίων πολυγώνων και αποστολών σημείων διαδρομής για προσχεδιασμένες αεροφωτογραφίες με αρχεία KML/KMZ. Διαδρομή εισαγωγής: Route > KMZ Import > Επιλέξτε Table of Contents > Internal Storage/SD Card > Εντοπίστε το αρχείο KML/KMZ.

Η εφαρμογή DJI Pilot 2 υποστηρίζει την εισαγωγή δεδομένων DSM για παρακολούθηση εδάφους κατά την εναέρια τοπογραφία. Τα αρχεία DSM εισάγονται ως εξής: Flight Path > Create Flight Path > Mapping Mission > Terrain Follow > DSM File Selection > Επιλέξτε Table of Contents > Internal Storage/SD card > Εύρεση αρχείου DSM για εισαγωγή.

Ναί. Μπορείτε να προγραμματίσετε μια διαδρομή πτήσης εισάγοντας ένα αρχείο KMZ ή KML ή να δημιουργήσετε διαδρομή πτήσης στο Pilot 2.

Ναι, οι δείκτες βλάστησης, όπως το NDVI, μπορούν να προβληθούν σε πραγματικό χρόνο στο τηλεχειριστήριο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ύψος πτήσης: 500 m
Ταχύτητα πτήσης: Η μέγιστη οριζόντια ταχύτητα πτήσης είναι 21 m/s, η ελάχιστη οριζόντια ταχύτητα πτήσης είναι 1 m/s (χωρίς άνεμο, κοντά στο επίπεδο της θάλασσας)

Μέσω https://keisan.casio.com/exec/system/1224682277. Εισαγάγετε τις αντίστοιχες συντεταγμένες μαζί με την ημερομηνία και τη ζώνη ώρας για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές της γωνίας υψομέτρου του ήλιου με την πάροδο του χρόνου για εκείνη την ημέρα.

Ορατή κάμερα (ορθοφωτογραφία): (Υ/37,2) cm/pixel
Πολυφασματική κάμερα (ορθοφωτογραφία): (Υ/21,7) cm/pixel

Το συνιστώμενο περιβάλλον για τη λήψη πολυφασματικών δεδομένων με το DJI Mavic 3M είναι όταν οι συνθήκες φωτός είναι καλές και η γωνία υψομέτρου του ήλιου δεν είναι μικρότερη από 30°.

Το DJI Mavic 3M μπορεί να εκτελέσει απευθείας εναέρια επιτόπια παρακολούθηση εδάφους μέσω όρασης προς τα κάτω. Μπορεί επίσης να εισάγει δεδομένα DSM για εναέρια τοπογραφία εδάφους.

Ναί. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις τακτικές επιθεωρήσεις και να καταγράψετε σταθερά αποτελέσματα κάθε φορά. Η ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη αναγνωρίζει το αντικείμενο ενδιαφέροντος και το προσδιορίζει σε επόμενες αυτοματοποιημένες αποστολές για να εξασφαλίσει συνεπές πλαίσιο.

Η έξυπνη μπαταρία πτήσης και τα προστατευτικά ελίκων.

Η θύρα PSDK υποστηρίζει τη μονάδα RTK και το επίσημο μεγάφωνο της σειράς DJI Mavic 3 Enterprise.

Προαιρετικά. Απαιτείται επιπλέον αγορά.

Ο προσαρμογέας τροφοδοσίας USB-C DJI 100W συνοδεύεται από καλώδιο τροφοδοσίας USB-C που μπορεί να διατηρήσει ισχύ εξόδου 100W. Η απευθείας σύνδεση με το DJI RC Pro Enterprise Edition έχει ισχύ φόρτισης 30 W, η απευθείας σύνδεση με το αεροσκάφος έχει ισχύ φόρτισης 88W και η απευθείας σύνδεση με το διανομέα φόρτισης έχει ισχύ φόρτισης 100W.

Η έξυπνη μπαταρία πτήσης του DJI Mavic 3M, ο προσαρμογέας τροφοδοσίας USB-C 100W DJI και ο διανομέας φόρτισης του DJI Mavic 3 (100 W) υποστηρίζουν όλα τα πρωτόκολλα γρήγορης φόρτισης PD και PPS. Το DJI RC Pro Enterprise Edition υποστηρίζει πρωτόκολλα PD και QC.

Mavic 3E FAQ

Όταν χρησιμοποιείτε τον προσαρμογέα ρεύματος DJI USB-C (100W) με τον διανομέα φόρτισης μπαταρίας DJI Mavic 3 (100W), χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως μια έξυπνη μπαταρία πτήσης.
Όταν φορτίζετε το αεροσκάφος απευθείας με τον προσαρμογέα ισχύος DJI USB-C (100W), χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά για να φορτιστεί πλήρως μια έξυπνη μπαταρία πτήσης.

Η σειρά DJI Mavic 3 Enterprise περιλαμβάνει αυτήν τη στιγμή δύο εκδόσεις: DJI Mavic 3E και DJI Mavic 3T.
Το DJI Mavic 3E είναι εξοπλισμένο με κάμερα ευρείας γωνίας 20 MP με CMOS 4/3 και τηλεκάμερα για να προσφέρει ισχυρή ικανότητα απεικόνισης.
Το DJI Mavic 3T είναι εξοπλισμένο με κάμερα ευρείας γωνίας 48MP με CMOS 1/2 ιντσών, τηλεκάμερα και θερμική κάμερα για την παροχή θερμικής απεικόνισης.

Ναι, αλλά συνιστάται η χρήση του μετασχηματιστή ρεύματος DJI USB-C (100W) ή του διανομέα φόρτισης μπαταρίας DJI Mavic 3 (100W) για φόρτιση.

Όχι. Ωστόσο, η ευρεία κάμερα CMOS 4/3 του DJI Mavic 3E υποστηρίζει τοπογραφία χωρίς προσθήκη ή σήμανση GCP.

Ποια αξεσουάρ υποστηρίζονται από τη θύρα PSDK πάνω από το αεροσκάφος της σειράς DJI Mavic 3 Enterprise;

Η έξυπνη μπαταρία πτήσης και τα προστατευτικά ελίκων.

Η έξυπνη μπαταρία πτήσης, ο προσαρμογέας ισχύος DJI USB-C (100W) και ο διανομέας φόρτισης μπαταρίας DJI Mavic 3 (100W) της σειράς DJI Mavic 3 Enterprise υποστηρίζουν πρωτόκολλα γρήγορης φόρτισης PD και PPS. Το DJI RC Pro Enterprise υποστηρίζει πρωτόκολλα PD και QC.

Ναι, αλλά συνιστάται η χρήση της σειράς DJI Mavic 3 Enterprise με έλικες 9453F.

FCC: 15 km
CE: 8 km
SRRC: 8 km
MIC: 8 km

Σημείωση: Μετρήθηκε σε ανεμπόδιστο περιβάλλον χωρίς παρεμβολές. Τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν το πιο μακρινό εύρος επικοινωνίας για πτήσεις μονής κατεύθυνσης, χωρίς επιστροφή (χωρίς ωφέλιμο φορτίο) σύμφωνα με κάθε πρότυπο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, δώστε προσοχή στις υπενθυμίσεις RTH στην εφαρμογή DJI Pilot 2.

Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης (ROM) είναι 64 GB και υποστηρίζει τη χρήση κάρτας microSD για επέκταση της χωρητικότητας αποθήκευσης.

Όταν το DJI Mavic 3E είναι εξοπλισμένο με τη μονάδα RTK, υποστηρίζει τοπογραφία ακριβείας. Ο εξοπλισμός του DJI Mavic 3T με τη μονάδα RTK δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια εντοπισμού θέσης.

Ναι, υποστηρίζει υβριδικό ζουμ 56×.

ΜΗΝ εκθέτετε τους θερμικούς φακούς της κάμερας σε ισχυρές πηγές ενέργειας όπως ο ήλιος, η λάβα ή οι ακτίνες λέιζερ. Διαφορετικά, ο αισθητήρας της κάμερας μπορεί να καεί, οδηγώντας σε μόνιμη βλάβη.

Όχι. Πριν από την αγορά, επιβεβαιώστε με τον αντιπρόσωπο της DJI Enterprise σχετικά με το πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το drone.