You are here:

Orchard Mode 3.0

Η λειτουργία Orchard είναι μια καινοτόμος λειτουργία που δημιουργήθηκε από την DJI για τη βελτιστοποίηση της καλλιέργειας οπωροφόρων δέντρων που βρίσκονται τόσο σε πεδιάδες όσο και σε βουνά. Η χρήση του drone DJI Agras θα κάνει την εργασία σας όσο το δυνατόν πιο εύκολη, ακόμη και σε δυσπρόσιτα μέρη. Η γωνία των βραχιόνων είναι βελτιστοποιημένη για οπωροφόρα δέντρα σε αυτήν την ελεγχόμενη κατεύθυνση ψεκασμού, έτσι ώστε τα φυτοφάρμακα να μπορούν να φτάσουν προς τα κάτω κατά μήκος των κλαδιών, με ομοιόμορφη κατανομή. Με τη βοήθεια της πλατφόρμας DJI Phantom 4, οι χειριστές μπορούν να διαχειριστούν έναν τρισδιάστατο ψηφιακό χάρτη του οπωρώνα και να σχεδιάσουν μια ακριβή διαδρομή πτήσης. Πείτε αντίο στον αναποτελεσματικό ψεκασμό δέντρων.

Σενάριο: καλλιέργειες σε πλατιές, επίπεδες γεωργικές εκτάσεις ή οπωροφόρα δέντρα σε ορεινό έδαφος
Λύση: πιο έξυπνη, αυτόματη, ψηφιακή εξοικονόμηση πόρων

Λήψη δεδομένων: Phantom 4 RTK

  • Τοποθέτηση σε επίπεδο εκατοστών
  • Συλλογή δεδομένων υψηλής ακρίβειας
  • Περιοχή 100 εκταρίων χαρτογραφήθηκε σε 25 λεπτά

Οργάνωση: DJI Terra

  • Χαρτογράφηση σε πραγματικό χρόνο
  • Ανακατασκευή 2D/3D
  • Αναγνώριση AI
  • Τρισδιάστατος σχεδιασμός πτήσης

Λειτουργία: Agras

  • Βελτιωμένη παραγωγικότητα

Ροή λειτουργίας Orchard Mode 3.0

Phantom 4 RTK

Σχεδιασμός αποστολής για χαρτογράφηση

Phantom 4 RTK

Λήψη ορθόδοξων εικόνων

Terra

Ανακατασκευή χαρτών HD

Σκάφος

Εκτέλεση διαδρομής ψεκασμού

Terra

Δημιουργία τρισδιάστατης διαδρομής

Terra

Αναγνώριση στόχων AI

Ολόκληρο σετ Orchard Mode 3.0

Σκάφος

Σετ φόρτισης

D-RTK 2

Χημικές ουσίες

Τοπογράφιση και χαρτογράφηση Phantom 4 RTK

Σχεδιάστε την περιοχή στόχο

Βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο συνδέεται στο δίκτυο και πατήστε το κουμπί λειτουργίας του τηλεχειριστηρίου και του αεροσκάφους για ενεργοποίηση.

Επιλέξτε το κουμπί Plan στην κύρια σελίδα του τηλεχειριστηρίου GS RTK APP και πατήστε 2D photogrammetry.

Κάντε κλικ στο General Settings και ορίστε το Choose HD Image Scheme σε Open. Ο σχεδιασμός της περιοχής στόχου χρειάζεται τη σελίδα φόντου του δορυφορικού χάρτη HD για να σχεδιάσει το όριο.

Επιστρέψτε στην κεντρική σελίδα του τηλεχειριστηρίου και μπείτε ξανά στον χάρτη για να είναι αποτελεσματικός. Προσέξτε ότι ο χάρτης HD θα καταναλώσει περισσότερα δεδομένα δικτύου και η ποιότητα του δικτύου πρέπει να είναι καλή και ομαλή.

Με βάση τις εμφανίσεις χαρτών HD, πατήστε στην οθόνη για να προσθέσετε πολλά μωβ σημεία και να δημιουργήσετε το όριο της πλοκής. Οι κίτρινες γραμμές είναι η διαδρομή πτήσης του αεροσκάφους.

Ρυθμίστε την ταχύτητα ύψους και άλλες παραμέτρους σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Για επίπεδο οπωρώνα προτείνεται ύψος 70 m και η ταχύτητα μπορεί να είναι μέγιστη.

Το Altitude Optimization έχει οριστεί σε Open και οι άλλες παράμετροι παραμένουν από προεπιλογή εάν δεν απαιτούνται.

Σύρετε την κίτρινη κουκκίδα για να προσαρμόσετε την κατεύθυνση της διαδρομής και κάντε κλικ σε αυτήν την κίτρινη κουκκίδα για να ρυθμίσετε με ακρίβεια την κατεύθυνση της διαδρομής.

Η εφαρμογή θα εμφανίσει την περιοχή χαρτογράφησης, τον εκτιμώμενο χρόνο πτήσης, την εκτιμώμενη ποσότητα εικόνας. Εάν είναι ανοιχτό το P4R, εμφανίζεται η υπολειπόμενη ποσότητα διαθέσιμων εικόνων της κάρτας SD. (Η ποσότητα λήψης εικόνας πρέπει να είναι μικρότερη από την υπολειπόμενη διαθέσιμη ποσότητα εικόνας της κάρτας SD, και αυτό γίνεται για την αποφυγή αντικατάστασης της κάρτας SD.)

Αφού επεξεργαστείτε τη διαδρομή πτήσης, κάντε κλικ στην αποθήκευση, γράψτε το όνομα της εργασίας και κάντε κλικ στο OK.

Ανακατασκευή χάρτη HD

Κάντε κλικ στο Fly και κάντε κλικ στο εικονίδιο "..." στη σελίδα εκτέλεσης.

Επιλέξτε Aircraft Settings και ρυθμίστε το Return to Home Altitude στα 70 μέτρα π.χ. (Προσέξτε γραμμές ισχύος, κτίρια και άλλα.)

Το RC Signal Lost έχει οριστεί ως "Return to Home" και σημαίνει ότι το P4R θα σταματήσει να εκτελείται και θα επιστρέψει αυτόματα στο Home Spot. (Συνήθως το αρχικό σημείο είναι η αρχική έναρξη πτήσης του αεροσκάφους)

Επιλέξτε RTK και ανοίξτε το "Aircraft RTK positioning". Εάν έχετε αγοράσει κινητό σταθμό D RTK 2, επιλέξτε κινητό σταθμό DRTK 2 στο "RTK Service Type".

Παρατηρήστε το Ready to Take off (RTK) και αυτή η συνθήκη δείχνει πράσινο χρώμα.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο εργασίας στα αριστερά, επιλέξτε το "Plan" και πατήστε την απαιτούμενη γραφική παράσταση όπως το δέντρο επίδειξης.

Κάντε κλικ στο κουμπί Start στην κάτω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο "ΟΚ". Και παρακολουθήστε τον αυτοέλεγχο, εάν όλα είναι σωστά, τότε "Slide to Execute".

Εάν η περιοχή του οικοπέδου είναι πολύ μεγάλη για να καταναλωθεί μία μπαταρία, τότε θα δημιουργηθεί ένα κρίσιμο σημείο που είναι κόκκινη κουκκίδα.

Απλώς αντικαταστήστε την μπαταρία μετά την προσγείωση του P4R, επιλέξτε Executing στη λίστα εργασιών και κάντε κλικ στο "Invoke" για να συνεχίσετε αυτήν τη διαδρομή πτήσης.

Βγάλτε την κάρτα SD από το P4R και τοποθετήστε την στον υπολογιστή για αντιγραφή. Και ανοίξτε το DJI Terra, επιλέξτε New Mission, μετά Mapping, μετονομάστε το.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Reconstruction" και κάντε κλικ στο εικονίδιο "Add pictures" για να εισαγάγετε όλες τις φωτογραφίες.

Επιλέξτε Reconstruction Type: 2D Map, Scenario Fruit Tree και Resolution High. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Start Reconstruction.

Μετά την ανακατασκευή, απλώς κάντε κλικ στο OK και μεταβείτε στη σελίδα "Agriculture Application".

Μετονομάστε αυτήν την αποστολή και απλώς κάντε κλικ στο OK.

Διόρθωση στόχου αναγνώρισης

Μείνετε στο "Continuous Spraying" και στο "Distance Intervel (Auto)" και "click Modify Result".

Ρυθμίστε το "Brush Size" και συνεχίστε να πατάτε "Ctrl" και χρησιμοποιήστε το αριστερό κουμπί του ποντικιού για να προσθέσετε στόχο όπου χρειάζεται τροποποίηση.